Apartament Powiśle

Projekt: 2015

Realizacja: 2015

Wizualizacje do projektu.

110 metrowy apartament na Warszawskim Powiślu. Pozornie spore wnętrze miało niefortunny układ. Salon był zdecydowanie odseparowany od kuchni wysoką zabudową co nie pozostawiało wiele miejsca na stół jadalniany. Do tego potężne przeszklenie idące po łuku wzdłuż głównej ściany salonu nie dawało wielu możliwości aranżacji kanapy i telewizora. Zdecydowaliśmy się na połączenie przestrzeni kuchni i salonu, zaryzykowaliśmy też i zainstalowaliśmy telewizor na wąskim słupku pomiędzy oknami – w tym celu sztucznie poszerzyliśmy go zabudową stolarską. Dzięki temu kanapa stanęła naprzeciwko okna przez które rozciąga się najciekawszy widok z całego mieszkania. Dzięki przeniesieniu całej kuchni pod ścianę wygospodarowaliśmy też miejsce na spory, rozkładany stół.

 

Bar Gdański

view

Soulfood

view

Apartament Powiśle

view